Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВЗдравният министър проф. Костадин Ангелов обясни пред БТВ

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВЗдравният министър проф. Костадин Ангелов обясни пред БТВ
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Целта ни е да постигнем 70% ваксинирани български граждани

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър БТВ

Здравният министър проф. Костадин Ангелов изясни пред БТВ по какъв начин върви имунизационната акция в страната: " 21 060 дози на " Пфайзер " дойдоха през вчерашния ден, те ще се разпределят в страната. 3 000 бяха имунизирани до през вчерашния ден и през днешния ден продължаваме. Не стопираме да търсим ваксини, тъй че да дойдат оптимално бързо. От март до юни вършим разнообразни стъпки. Целта ни е да реализираме 70% имунизирани български жители. На месец ще можем да вършим от 500 до 600 000 дози. Провели сме диалози с няколко страни - Франция, Германия, имаме заричане от Швеция. Ние имаме задоволително количество ваксини. Дори да имунизираме 100% от популацията, ще останат 3 млн. бройки, за нас е значимо да дойдат в този момент. Важно е лекуването да е навременно. 

Ние сигнализираме европейските институции. Ако доставките на " Астра Зенека " бяха пристигнали, щеше всичко да е по проект. Когато някой в хода на мача сменя разпоредбите, се случват нещата, които се случват в България. Ние върнахме доверието на популацията да се имунизира. 
Започна да се приказва за български модел в ръководството на пандемията. Много страни направиха корав локдаун на всички места. Това не докара до резултат, тъй като хората не схващат, че би трябвало прецизно да съблюдават тези ограничения. Постигнахме резултата, който доста малко страни съумяха да реализират. 

Бяхме споделили, че в случай че заболеваемостта за 14 дни е под 200 на 100 000, ние ще отворим заведенията. Последователно го направихме с ясното схващане какво може да се случи. В момента имаме плато на заболяемостта, тя се задържа сред 12 и 13 % от всички проби, които се вършат. Имаме плато и в смъртността. " - изясни министърът. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР